Elector

Elector is een effectief middel dat helpt in de strijd tegen bloedluis.
Elector wordt geproduceerd door Elanco en is een zeer effectief middel tegen bloedluis rode bloedluis of vogelmijt) op basis van de stof Spinosad. Het heeft een lange nawerking en mag gebruikt worden in aanwezigheid van vogels en kippen.

Wat is Elector?:

    Effectief en Veilig
    Lange nawerking (tot 12 weken!)
    Te gebruiken in aanwezigheid van vogels en kippen
    Eieren blijven geschikt voor consumptie
    Uniek werkingsmechanisme
    Werkt ook tegen vliegen en kevers
    Geschikt voor gebruik in de biologische pluimveehouderij!

Hoe werkt Elector?:

Bij contact met het middel wordt het zenuwstelsel van de luizen overgestimuleerd, hierdoor gaan deze ongecotroleerd rond rennen en kunnen deze zich niet meer vermenigvuldigen.
Doordat ze ongecontroleerd gaat bewegen zul je de luis vaker zien. Daarom kan men de indruk hebben, dat direct na de toepassing er meer luizen zijn.
Deze luizen zijn echter na 3-4 dagen dood.

Door het unieke werkingsmechanisme van Elector is de kans op overleving na blootstelling aan de werkzame stof nihil en daarmee ook de kans op het ontwikkelen van resistentie tegen het middel.Behalve direct werkt de Spinosad ook indirect doordat het als residu op het bespoten materiaal achterblijft. Hierdoor blijft Elector tot wel 12 weken nadat het is aangebracht werkzaam!

Veiligheid

Elector bevat de werkzame stof Spinosad. Spinosad behoort tot de klasse der spinosynen. Deze spinosynen zijn krachtiger en specifieker, waardoor ze minder toxisch zijn voor zowel niet-doeldieren als het milieu. Spinosynen zijn derivaten van een natuurlijk voorkomende bodembacterie. Deze bacterie produceert de werkzame bestanddelen van Spinosad.

Gebruik

Los de inhoud van het flesje(10ml) op in 1 liter water. Spoel het flesje nogmaals en meng dit bij de oplossing. Giet de oplossing in een (planten)spuit waarna deze klaar is voor gebruik.
Het is erg belangrijk om met Elector alles te raken, ook de schuilplaatsen van de bloedluis mogen niet vergeten worden. Denk hierbij aan de nesten, onderkant van de voerbakken maar ook alle openingen, naden, scheuren en kieren. Gebruik het middel niet direct op de dieren en zorg ervoor dat het middel niet in de voer en drinkbakken terecht komt.

Inhoud

Verkrijgbaar in:
     - 10 ml, genoeg voor 1 liter oplossing
     - 1 liter, genoeg voor 100 liter oplossing

 Elector 10ml nu verkrijbaar

logo biosecurity1

Biosecurity BV
Kuiper 14
5711 LV - Someren
Nederland
✆Tel. 0031-(0)6 53815336
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
Ga naar boven

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.        

Copyright © 2018 Biosecurity b.v. Alle Rechten Voorbehouden  - Privacywet / AVG