Circovirus

•Circovirus:

Meer en meer praat men over het Circovirus bij de duiven (in België voor het eerst gediagnosticeerd in 1998). Circovirose is een virale aandoening die bij duiven op zeer jonge leeftijd de thymus en Bursa van Fabricii aantast. Deze twee organen zijn noodzakelijk voor de opbouw van de immuniteit (= weerstand en afweer) van de duif. Door de beschadiging van deze organen kunnen besmettingen sneller optreden en zullen ook sommige vaccinaties soms geen volledige bescherming meer bieden (vb. paramyxovirose).

Volgens verschillende onderzoeken is het gebleken dat een zéér groot percentage van onze duiven reeds besmet is of ooit in aanraking is gekomen met dit virus. Op dit ogenblik is er nog te weinig bekend over de werkelijke gevolgen van circovirose= "circusvirus?". De gekende gevolgen bestaan hoofdzakelijk uit secundaire infecties die we met ons gewone geneesmiddelenarsenaal het hoofd kunnen bieden.

Ziektebeeld
 
Bijna altijd is er sprake van secundaire infecties zoals:

  • Paramyxovirose
  • Herpes of adenovirose
  • Colibacillose, paratyfus
  • Schimmels (aspergillose of candidiase)
  • Trichomoniase

Virkon®S is effectief gebleken tegen genoemde ziekteverwekkende organismen, effectiviteitsonderzoeken zijn op verzoek verkrijgbaar.

logo biosecurity1

Biosecurity BV
Kuiper 14
5711 LV - Someren
Nederland
✆Tel. 0031-(0)6 53815336
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
Ga naar boven

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.        

Copyright © 2019 Biosecurity b.v. Alle Rechten Voorbehouden  - Privacywet / AVG