Indien u op vakantie gaat naar IJsland om bijvoorbeeld te gaan vissen of paardrijden dan dient u uw uitrusting te ontsmetten met Virkon®S.

Virkon®S kunt u in kleine hoeveelheden via onze webwinkel bestellen.


Paardrijden IJsland

Bescherm de paarden in IJsland

Als gevolg van zijn geografische ligging en strenge import-beleid is IJsland vrij van ernstige besmettelijke ziekten bij dieren. Het is onze verantwoordelijkheid om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen en te voorkomen dat besmette uitrusting of materialen in IJsland worden ingevoerd

Bezoekers wordt gevraagd om strenge Biosecurity-maatregelen te nemen!
Het importeren van de volgende apparatuur is ten strengste verboden:
• Gebruikte uitrusting, zoals zadels, hoofdstellen, neusriemen, kussens, tapijten, zwepen, etc.
• Gebruikt rijhandschoenen

Reiniging en ontsmetting:
• Gebruikte rijkleding en schoenen moeten worden gewassen in een wasmachine of droog gereinigd voorafgaand aan het invoeren van het land.
• Gebruikt rijkleding en laarzen die niet in een wasmachine machine of droog gereinigd kunnen worden moeten als volgt worden gewassen en gedesinfecteerd:

- Grondig spoelen met schoonmaakmiddel
- Laten drogen
- Spray met 1% VirkonS® (10 g per liter water)
- Bewaar de kleding ten minste 5 dagen buiten bereik van paarden vóór het in contact brengen van de kleding met de paarden in IJsland

IJslandse paarden zijn niet gevaccineerd en zijn daardoor vatbaar voor besmettelijke ziektes uit het buitenland!


Vissen - IJsland

Om de kwaliteit van de zalmvisserij in IJsland te beschermen, heeft IJsland een aantal beschermende maatregelen getroffen. Het land is vrij van besmettelijke zoetwater-ziekten

IJsland VirkonS

veroorzaakt door virussen als IPN, IHN, UDN, ISA en handhaaft een strikt beleid voor wat betreft desinfectie van bezoekers en hun uitrusting. Dit staat beschreven in de "Freshwater Fisheries Law" van 2006, een verbod op het gebruik van visspullen die zijn gebruikt voor het vissen in andere landen, tenzij de apparatuur is ontsmet volgens de onderstaande richtlijnen.
 
Een certificaat van desinfectie uitgegeven door uw lokale dierenarts zal op de luchthaven worden geaccepteerd wanneer u in IJsland aankomt. Het certificaat moet duidelijk zijn geformuleerd op officieel briefpapier met de juiste stempel van goedkeuring.

Uw medewerking bij het behoud van een schoon en gezond milieu zal helpen om te zorgen voor een mooie toekomst van de wilde Atlantische zalm.

RICHTLIJNEN VOOR DESINFECTIE zijn als volgt:

De apparatuur moet worden ondergedompeld in de desinfecterende oplossing en daarna gedroogd met een zachte doek. Er is in Nederland maar één middel met een toelating voor deze toepassing:

1. Virkon (1% oplossing)
 
Alle invoer van vers aas van organische oorsprong is ten strengste verboden is. Dit verbod omvat bijvoorbeeld alle soorten wormen, larven, garnalen, witvissen en eieren van de vis. Elke poging om een dergelijk aas te importeren is strafbaar. Aas mag wel worden ingevoerd wanneer dit goed gekookt is.


 

Om introductie van ziektes of organismen op de Zuidpool te voorkomen adviseert het IAATO(International Association Antartic Tour Operators) het gebruik van Virkon®S.Uit onderzoek is gebleken dat Virkon®S het meest effectieve middel is bij lage temperaturen.

Uitrusting, Kleding en Laarzen Richtlijnen voor decontaminatie

 

logo biosecurity1

Biosecurity BV
Kuiper 14
5711 LV - Someren
Nederland
✆Tel. 0031-(0)6 53815336
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  
 
Ga naar boven

Gebruik biociden veilig. Lees vóór gebruik eerst het etiket en de productinformatie.        

Copyright © 2019 Biosecurity b.v. Alle Rechten Voorbehouden  - Privacywet / AVG